Over ons

Wij zijn vader en dochter, Harrald en Roos, en wij importeren wijn. Niet zomaar wijn maar wijn met een verhaal, wijn met karakter, wijn met authenticiteit: natuurlijke wijn. Wij werken met onafhankelijke wijnboeren die hun wijngaarden op een gezonde manier bewerken en die aansluitend in het wijn maak proces zo min mogelijk interveniëren.

“Het is in de mode om lokaal geproduceerd eten te eten, je vlees bij koopeenkoe.nl te kopen, je overlegd hoe lang je dat dan laat besterven. Misschien foerageer je zelfs wel in het wild eetbare planten. Je bier drink je van de lokale brouwerij en in de hippe espressotent nip je van je soja-latte. Toch gek om dan te bedenken dat je je verfijnde Brand & Levie worst wegspoelt met (doe maar) een wijntje dat het equivalent is van een product uit een legbatterij.” – Vrij aan Isabelle Legeron MW

Hier vind je wijn die je een ervaring geeft, net even anders is: vin naturel, een levendige wijn.

Harrald Koedam

Owner

Ik “doe al iets met wijn” sinds eind van vorige eeuw. Dat is een licht ondergewaardeerde uitspraak, ik ben er door gepassioneerd. Wat wijn in de Pfalz gehaald voor vrienden en geoogst in de Elzas, daar, bij Yves Amberg, geholpen in de kelder. Hij begon met biologisch werken in die tijd, introducties bij andere bio-boeren en langzaam de gang naar het maken van “vin nature” in de Elzas zien ontwikkelen. Door omgang met importeurs in Nederland kennis, maar voornamelijk ervaring opgedaan met veel verschillende wijnen. Dat ophalen voor vrienden en kennissen leidt nu tot een samenwerking met mijn dochter. Wij importeren natuurwijn!

Roos Koedam

Co-owner | Marketing

In het eerste jaar van mijn studie Marketing & Communicatie kreeg ik de opdracht om een eigen onderneming te bedenken. Tijdens het brainstormen stelde mijn vader voor dat ik zijn oude bedrijf zou gebruiken voor de opdracht. Toen ik de opdracht maakte vond ik het zo leuk om bezig te zijn met het opzetten van een bedrijf dat mijn vader en ik samen besloten in zee te gaan. In het bedrijf Bergkoning zorg ik voor de website, social media kanalen en goede teksten voor diverse doeleinden. Inmiddels zijn we officieel van start gegaan en hebben we beide onze draai gevonden in Bergkoning.